Rör dig inte fritt!

1930-talet närmar sig.

http://www.dn.se/nyheter/politik/jomshof-stoder-ekeroth-uttalande/

På många sätt närmar det sig. Sverigedemokraternas politik normaliseras och det över hela det politiska spektrat i riksdagen. Visst, man behöver kunna hantera flyktingar och invandrare och att dra ner nivån kan faktiskt behövas. Men att villkora medborgarskap och göra anhöringsinvandring oerhört komplicerat verkar inte humant. Och att mena att man måste kunna försörja sig själv inom ett år för att få stanna ter sig också inhumant.

Visst ska man försörja sig, betala skatt och vara vettig i samhället. Men kriget tar ändå inte slut bara sådär. Och är man då över 40 och kommer från Syrien är det inte helt enkelt att kunna bli garanterad ett jobb. Det blir praktik och etablering och kanske pizzajobb eller liknande. Men om timmarna inte räcker till och om anställningen inte fungerar så väntar Syrien eventuellt igen. Och skulle man exempelvis komma från ett land utan krig men med en hemsk regim är regimen kvar. Eritrea är Eritrea…

Själva lagen ska tydligen vara tillfällig och även vilkoren talas det om. Men det håller jag för osannolikt. Man talade innan VAB-byråkrati infördes om att det skulle fasas ut om fusket minskade. Och det var inte mycket fusk. Men lagen och krånglet är kvar. Så länge man följer med SD´s politik för att vinna poäng kommer det vara kvar som det är nu.

Och nu kommer nästa steg i segregation och ett omänskligt behandlande. Flyktingar ska låsas in. De ska inte ha tillåtelse att demonstrera. Och detta backas upp av SD. Man vill alltså gå emot de mänskliga rättigheterna för vissa personer. Det är tyvärr inte oväntat. Stödet har ökat och SD är etablerade. Man vågar ta fram sin äldre förslag nu.

Det är bara att vänta på vilka partier som är med på detta förslag inför valet 2018. Man vill ju så gärna ha sina röster. Och man är likriktade. De flesta riksdagspartier talar om öppenhet men är ändå på SD:s tåg. Och annars så är man oerhört på varandra och käbblar. Vilket var exakt vad som hände i Tyskland på 30-talet. SD har starkt stöd. Starkare än Hitler numera kan jag tänka mig. De andra partierna käbblar inbördes eller håller med om deras politik.

Med det nya förslaget är det dags att bygga läger. Förvaring för flyktingar. Naturligtvis med vakter. Och så oavlönat arbete…

Det är oerhört oroväckande. Framförallt att man ska låta nyanlända på något vis ”nöja sig”. Man ska inte demonstrera, man ska inte röra sig fritt. Det är precis detta som ökar problemen med integration. Det blir svårare att vara här. Det är redan så nu. Man blir pressad. Att vara socialt utsatt och inte få jobb leder lätt till jobb. Eller att man gömmer sig.

Rätt väg att gå är att direkt låta flyktingar och invandrare lära sig språket och om samhället. Under längre tid och med bättre resurser. Samt att direkt ge arbetstillstånd. Och förenkla för att få lärande i arbete etc. Gärna genom att ge företag fördelar.

Men att stoppa människors fria rättigheter är helt fel…

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s